Lid worden

Welkom in de wereld van de schietsport.

Hoe gaat het er hier aan toe? Mag ik meteen met een vuurwapen schieten? Mag ik naar de schietbanen? Dit zijn veel voorkomende vragen dus hierbij wat extra informatie als uitleg.

Om met vuurwapens te mogen schieten moet je de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt. Ben je nog geen 18; neem dan een kijkje op onze jeugdpagina. Het is namelijk wel mogelijk om vanaf 10 jaar bij ons lid te worden met luchtschieten.

Lid worden van een schietvereniging brengt verplichtingen met zich mee. De omgang met vuurwapens legt een grote verantwoordelijkheid op je schouders. Je gedrag dient onberispelijk te zijn zowel binnen de vereniging als daarbuiten. Het dragen van bijvoorbeeld combat- of gevechtskleding is niet toegestaan. Je bent geen militair maar gewoon burger.

Interesse? Kom dan eens langs op een van onze avonden. Je zal dan een rondleiding krijgen en meer informatie over de schietsport. Wil je meteen een keer proberen dan hebben wij een intro les welke mogelijk is op dinsdag- en donderdagavond.

Daarnaast zal je regelmatig moeten meehelpen met het schoonmaken, dienst draaien en helpen met kleine reparaties. Als je volledig bent opgeleid zal je op basis van roosterindelingen moeten optreden als baancommandant.

Je kan ook van te voren bellen voor het maken van een afspraak. Vergeet niet om een geldig identiteitsbewijs mee te nemen! Bij binnenkomst moet je je eerst melden bij de inschrijfbalie. Het betreden van de banen zonder begeleiding van instructeur of bestuurslid is niet toegestaan. Voor degene die al aan de schietsport doen hebben wij drie verschillende banen ter beschikking voor diverse kalibers; 12m, 25m en 50m.