Geschiedenis

De accommodatie van  SV de “Meerschutters”  ligt op het complex van  Fort Aalsmeer, dit fort  is een onderdeel van de  Stelling van Amsterdam,  een stelsel van  verdedigingswerken welk  is aangelegd in de  periode 1880 tot 1920. 

De SV de  “Meerschutters” is in  1974 opgericht en na  enige omzwervingen qua  onderhuur werd begin  1984 besloten een eigen  accommodatie te  realiseren. 1984 werd  gebruikt om een  geschikte locatie te  zoeken en voor de  benodigde vergunning  aanvragen. De voorkeur  viel op de net vrij  gekomen Genie loodsen  aan de Aalsmeerderdijk,  te meer, daar een locatie  binnen de  Haarlemmermeer  geprevaleerd werd. 1985  werd gebruikt om een  aanvang tot de bouw van  onze accommodatie. De  bouw van het geheel  heeft ongeveer een jaar  geduurd, zodat in 1986  de huidige schiet  accommodatie in gebruik  werd genomen. Dat het  geheel steen voor steen is  opgebouwd kunt u  ervaren door een kijkje te  nemen in ons foto  archief.

Muurschilderingen op  buitengevel van het  gebouw SV de  Meerschutters is in  opdracht van de  Gemeente Aalsmeer  aangebracht. De  Schildering bestaat uit  een combinatie van oude  foto’s en informatieve  teksten. Het geheel is  verzorgd door Graffiti  netwerk.

Een 25 meter baan met 5  schietpunten,  perfect  geschikt voor alle  handvuurwapens, deze baan  is ook instelbaar op 10 en 12  meter, deze banen zijn  voorzien van lamellen, die  schuingeplaatst dienstdoen  als kogelvanger, beide banen  zijn voorzien van  elektronisch schijven  transport.

De “Meerschutters” beschikt  over 3 schietbanen. Een 12 meter baan met 8  schietpunten, geschikt voor  luchtdruk en kaliber .22.

Als uitsmijter de 50 meter  baan met ook 5 schietpunten,  speciaal voor de geweren in  de zwaardere kalibers en later  op de avond ook opengesteld  voor onze zwartkruit  schutters, deze baan is  voorzien van een pas  gerenoveerde zandbak welk  dienst doet als kogelvanger.