Club competitie

Vanaf donderdag 19 januari t/m donderdag 30 september

Regels

Er worden 5 schoten gedaan per kaart. Elke schutters heeft 5 kaarten waarvan de beste 4 tellen. Per kaart kunnen er maximaal 5×10 punten gehaald worden, wat 50 punten per kaart oplevert. De maximale score per schietbeurt komt daardoor neer op 200 punten.

DisiplineAfstand
KKP/KKG 12 meter
KKG25 meter
KKG50 meter
KKG50 meter met kijker
GKP/GKR25 meter
GKG50 meter
GKG50 meter met kijker
Karabijn50 meter
Luchtgeweer12 meter (alleen voor jeugd)

Klassering

Je bent geklasseerd indien je 7 series of meer van bovengenoemde disipline hebt geschoten. Per discipline zijn er 2 klassen, de A en de B klasse. De B klasse ligt bij een gemiddelde van 0 t’m 150 punten. De A klasse is van 150 t’m 200 punten.

Verbeteren

Heb je eenmaal 7 series geschoten dan kun je het eindresultaat verbeteren door series te blijven schieten. Lagere scores binnen de eerste serie van 7 worden dan automatisch vervangen door hogere.

Deelname

Deelname staat open voor alle leden van de Meerschutters, op reguliere schietavonden. De deelnemers krijgen voor hun beurten gestempelde kaarten welke dezelfde avond voor 22.00 uur ingeleverd dienen te worden. Om het een en ander te kunnen financieren (prijsuitreiking e.d.) wordt er een bedrag van €2,50 per serie in rekening gebracht. Je kan een stempelkaart kopen voor €17,50 die geschikt is voor 7 stempels/series.

Punttelling

De deelnemers mogen in principe hun eigen puntentelling doen maar deze worden wel gecontroleerd door de competitie leiding.

Middelen & Methoden

Om de competitie zo open mogelijk te houden gaan wij er vanuit dat er geen speciale richtmiddelen worden gebruikt met uitzondering van de klassen met kijker, welke aparte disciplines zijn. Pistool en revolver schutters wordt geacht met 1 hand te schieten.

Extra informatie

Voor nieuwe inschrijvingen kan je elke schietavond terecht bij de inschrijfbalie, hoe meer hoe beter! Vanuit de inschrijfbalie wordt je doorverwezen naar de persoon die er over gaat. Je hoeft geen ervaring te hebben, als je maar lid bent en zelfstandig mag schieten. Ervaring doe je hier juist extra mee op!